Tavola disegno 1Fill 1Confirm_flagIcon/Appliance/Cooking/LittleIcon/Appliance/Cooling/LittledownloadFill 1Info_textWASHING MACHINEFill 1Tavola disegno 1Risorsa 1Icon_searchIcon_searchwellbeing
Chifle încrucișate din ciocolată

Chifle încrucișate din ciocolată

"Aduceți chiflele încrucișate la un nivel complet nou de delicatețe, cu un aluat de ciocolată și un miez topit secret - ai încredere în mine, le vei iubi. Cel mai bine se servesc calde, scoase din cuptor. "

292 kcal, 9,2 g grăsime (5,2 g saturat), 6,8 g proteine, 48,7 g carbohidrați, 23,5 g zahăr, 0,3 g sare, 2 g fibre.

 • TIMP DE PREGATIRE : 2 ore și 40 de minute

Ingrediente

 • 50g unt nesărat
 • 50g pudră de zahăr
 • 1 linguriță de mirodenii amestecate
 • 1 nucșoară integrală, pentru răzuit pe deasupra
 • 200 ml lapte semidegresat
 • 1 ou mare
 • 400g făină puternică de pâine albă, plus 2 linguri și extra pentru pulverizare
 • 50g de praf de cacao de calitate
 • 1 x 7g plic de drojdie uscată
 • 150g de ciocolată neagră de calitate (70%)
 • 100g stafide sau mixt de fructe uscate
 • 3 linguri de miere fluidă

Video

Preparare

Pasul 1
Așezați untul, zahărul, condimentele mixte, nucșoara rasă și un vârf de sare de mare într-o tavă la o temperatură scăzută și încălziți ușor până se topesc, amestecând ocazional.

Pasul 2
Îndepărtați de la căldură, vărsați laptele, apoi spărgeați oul și bateți bine.

Pasul 3
Cerneți făina și pudra de cacao într-un castron mare și introduceți vârful de drojdie. Faceți o gaură în mijloc, apoi vărsați treptat amestecul de lapte, amestecând și aducând făina din exterior pentru a forma un aluat dur.

Pasul 4
Frământați pe o suprafață presărată cu făină, timp de aproximativ 5 minute sau până când devine neted și elastic.

Pasul 5
Tăiați jumătate de ciocolată în 12 bucăți de dimensiuni egale și puneți-o deoparte, apoi tăiați în mod fin restul de ciocolată în chipsuri mici.

Pasul 6
Întindeți îndelung și aplatizați aluatul, presărați chipsurile și stafidele de ciocolată, apoi împăturiți-le și continuați să frământați câteva minute, împingând orice ciocolată sau fruct care scapă din nou în aluat.

Pasul 7
Așezați-le într-un castron tapat cu făină, acoperiți cu un prosop de ceai umed și lăsați-l într-un loc cald timp de 1 oră 30 de minute sau până când își dublează dimensiunea.

Pasul 8
Atunci când aluatul este gata, transferați-l pe o suprafață curată și folosiți pumnul pentru a elimina aerul, apoi frământați timp de câteva minute până când devine lin din nou.

Pasul 9
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C / 350 ° F / gaz 4, și ungeți o tavă de 25 cm x 35 cm.

Pasul 10
Împărțiți aluatul în 12 bucăți egale. Neteziți ușor o bucată, împingeți o bucată de ciocolată în centru, lăsați- o să se așeze corespunzător, dacă este necesar, apoi împăturiți aluatul înapoi peste ciocolată pentru a-l prinde în interior. Dați aluatului forma unei mingi îngrijite și așezați-l pe tava pregătită. Repetați astfel cu aluatul rămas, lăsând un mic spațiu între fiecare chiflă.

Pasul 11
Acoperiți cu un prosop umed de ceai și lăsați-l într-un loc cald timp de aproximativ 45 de minute sau până când își dublează dimensiunea.

Pasul 12
Amestecați câte 3 linguri de făină și apă împreună pentru a forma o pastă netedă, apoi transferați-o într-o pungă cu tubulatură. Formați încrucișări subțiri pe partea superioară a chiflelor.

Pasul 13
Coaceți timp de 25 de minute sau până la rumenirea acestora, apoi transferați-le pe un raft de răcire. Încălziți puțin mierea pentru a o fluidiza, apoi vărsați-o cu grijă peste chifle pentru a le glazura.

Pasul 14
Feliați cât timp sunt calde pentru a vă bucura de miezul topit – delicious, servit cu puțin unt și un vârf de sare de mare, dacă doriți.