Frigărui din pui yakitori

Frigărui din pui yakitori

Yakitori, în japoneză, înseamnă pui la grătar. Astăzi este, de asemenea, numele tuturor preparatelor pe bază de mini-frigărui de carne sau pește, cu un aspect delicios, perfect pentru un aperitiv elegant.

Pentru a pregăti frigarui de pui yakitori, puneți puiul într-un castron cu marinada făcută din sos de soia, sake, zahăr brun și arpagic spălat și tocat. Lăsați pieptul de pui să se marineze timp de aproximativ două ore, apoi tăiați-l în cuburi și faceți frigărui. Un sfat suplimentar: câteva picături de sos Worcestershire și stropiți cu Tabasco în faza de marinare.

  • TIMP DE GĂTIRE : 15 min
  • TIMP DE PREGATIRE : 20 min
  • DIFICULTATE : Redusă
Ingrediente
  • 500 g Piept de pui
  • 100 ml Sos de soia
  • 60 g Zahăr din trestie
  • 2 linguri Sake
  • 4 tulpini Arpagic
Ingrediente - Frigărui din pui yakitori
Preparare
Preparare - Frigărui din pui yakitori

Pasul 1
Tăiați pieptul de pui în cubulețe mici, puneți-le într-o tigaie și acoperiți-le cu sosul de soia, sake, arpagicul (curățați și mărunțiți-l mai întâi) și cu zahăr din trestie de zahăr. Lăsați carnea să se marineze pentru aproximativ două ore.

Pasul 2
Odată marinate, străpungeți cuburile de carne. Așezați frigăruile pe o tavă de cuptor.

Pasul 3
Așezați recipientul în cuptor, pe al doilea raft și apăsați butonul "Trimiteți la cuptor" pentru a trimite toate setările de gătit la cuptor sau selectați "Plan" pentru a găti când doriți. Funcția de încălzire convențională. Temperatură: 210 °. Timp de gătit: 900 sec. În continuare: opriți. Așezați recipientul în cuptor, pe cel de-al doilea raft. Selectați funcția de încălzire convențională. Temperatură: 210 °. Timp de gătire: 15 min.

Închideți

De unde să cumpărați