Yakitori, în japoneză, înseamnă pui la grătar. Astăzi este, de asemenea, numele tuturor preparatelor pe bază de mini-frigărui de carne sau pește, cu un aspect delicios, perfect pentru un aperitiv elegant.
Pentru a pregăti frigarui de pui yakitori, puneți puiul într-un castron cu marinada făcută din sos de soia, sake, zahăr brun și arpagic spălat și tocat. Lăsați pieptul de pui să se marineze timp de aproximativ două ore, apoi tăiați-l în cuburi și faceți frigărui. Un sfat suplimentar: câteva picături de sos Worcestershire și stropiți cu Tabasco în faza de marinare.
Pasul 1
Tăiați pieptul de pui în cubulețe mici, puneți-le într-o tigaie și acoperiți-le cu sosul de soia, sake, arpagicul (curățați și mărunțiți-l mai întâi) și cu zahăr din trestie de zahăr. Lăsați carnea să se marineze pentru aproximativ două ore.
Pasul 2
Odată marinate, străpungeți cuburile de carne. Așezați frigăruile pe o tavă de cuptor.
Pasul 3
Așezați recipientul în cuptor, pe al doilea raft și apăsați butonul "Trimiteți la cuptor" pentru a trimite toate setările de gătit la cuptor sau selectați "Plan" pentru a găti când doriți.
Funcția de încălzire convențională. Temperatură: 210 °. Timp de gătit: 900 sec. În continuare: opriți.
Așezați recipientul în cuptor, pe cel de-al doilea raft. Selectați funcția de încălzire convențională. Temperatură: 210 °. Timp de gătire: 15 min.
Închideți
De unde să cumpărați