Piept de vițel asado în sos chimichurri

Piept de vițel asado în sos chimichurri

Vaca Asado este un fel de mâncare tipic argentiniană, sosul Chimiccuri care o însoțește în timpul gătitului îi conferă o aromă puternică și savuroasă. Tradiția este să fie servită pe o farfurie păstrată la cald pe cărbune: acasă, puteți încălzi vasul de servire în cuptor pentru câteva minute înainte de servire.

Pregătiți marinada pentru carne și folosiți-o pentru a asezona bucățile tăiate de vițel. În timp ce gătiți carnea în cuptor, începeți să preparați sosul chimiccuri cu care se va servi carnea tăiată. Un sfat suplimentar: adăugați câteva linguri de oțet de mere la sosul chimion pentru o notă proaspătă și strălucitoare.

  • TIMP DE GĂTIRE : 55 min
  • TIMP DE PREGATIRE : 50 min
  • DIFICULTATE : Medie
Ingrediente
  • 1 kg Piept de vițel
  • 4 Lămâie
  • 4 căței Usturoi
  • 1 crenguță Rozmarin
  • 1 crenguță Salvie
  • 110 g Ulei extravirgin de măsline
  • 50 g Pătrunjel
  • 10 g Ardei proaspat
  • 40 g Ceapă de primăvară
  • 10 g Oregano proaspăt
  • 10 g Ulei de măr
  • 2 g Chimion
  • Piper negru
  • Sare
Ingrediente - Piept de vițel asado în sos chimichurri
Preparare
Preparare - Piept de vițel asado în sos chimichurri

Pasul 1
Așezați pieptul de vitel într-o tigaie și lăsați-l să absoarbă sucul de lămâie. Adăugați niște usturoi decojit, rozmarin și salvie (curățați-o mai întâi). Lăsați-o astfel timp de cel puțin 20 de minute.

Pasul 2
Pentru a vă pregăti sosul chimicurri, trebuie să decojiți și să mărunțiți usturoiul rămas, ardeiul iute, ceapa de primăvară curățată, pătrunjelul și oregano. Puneți toate ingredientele într-un vas de amestecare, apoi adăugați chimenul și oțetul de mere. În cele din urmă, adăugați uleiul de măsline și amestecați bine totul.

Pasul 3
Odată ce carnea este marinată, puneți-o pe o tavă de cuptor în care ați picurat ulei. Sosul chimiccuri va fi servit cu carnea dvs. Asada.

Pasul 4
Așezați recipientul în cuptor, pe al doilea raft și apăsați butonul "Trimiteți la cuptor" pentru a trimite toate setările de gătit la cuptor sau selectați "Plan" pentru a găti când doriți. Funcția de încălzire convențională. Temperatură: 165 °. Timp de gătit: 3300 sec. În continuare: opriți. Așezați recipientul în cuptor, pe cel de-al doilea raft. Selectați funcția de încălzire convențională. Temperatură: 165 °. Timp de gătire: 55 min.

Închideți

De unde să cumpărați