Tavola disegno 1Fill 1Confirm_flagIcon/Appliance/Cooking/LittleIcon/Appliance/Cooling/LittledownloadFill 1Info_textWASHING MACHINEFill 1Tavola disegno 1Risorsa 1Icon_searchIcon_searchwellbeing
Toast de fasole păstăi și ricotta

Toast de fasole păstăi și ricotta

"O modalitate strălucitoare de a îmbina fasolea proaspătă păstăi și ierburile proaspete, așa cum am făcut eu cu aceste toasturi gustoase."

418 kcal, 16,4 g grăsime (5,6 g saturat), 18,9 g proteine, 49,3 g carbohidrați, 4,3 g zahăr, 1,2 g sare, 8,7 g fibre.

  • TIMP DE PREGATIRE : 20 de minute

Ingrediente

  • 500 g fasole proaspătă păstăi sau 125 g fasole păstăi congelată
  • 1 cățel de usturoi
  • câteva crenguțe de busuioc proaspăt
  • cîteva verigi de mentă proaspătă
  • ulei de măsline extra virgin
  • 8 felii de pâine prăjită sau de calitate rustică
  • 250g branză ricotta
  • opțional: brânză parmezan

Video

Preparare

Pasul 1
Dacă folosiți fasole proaspătă, scoateți boabele din păstăi, îndepărtați coaja dacă aveți timp sau decongelați dacă utilizați produs congelat.

Pasul 2
Decojiți și înjumătăți usturoiul, apoi luați ierburile, păstrând câteva frunze mici pentru garnitură.

Pasul 3
Tocați într-un pistil cu mortarș jumătate de usturoi, un vârf de sare de mare și ierburile până obțineți o pastă netedă.

Pasul 4
Adăugați cea mai mare parte a fasolei și tocați din nou - este posibil să trebuiască să lucrați în serii. Se amestecă cu câteva linguri de ulei de măsline extra virgin și se condimentează cu puțină sare și piper negru, dacă este necesar.

Pasul 5
Așezați pâinea pe o tavă sau tigaie de gril fierbinte până când încep să se cunoască urmele de grătar, apoi frecați suprafața acestora cu usturoiul rămas. Se înmoaie cu puțin ulei de măsline extra virgin și se înjumătătește fiecare felie.

Pasul 6
Presărați o lingură de fasole păstăi zdrobită pe fiecare bucată de toast, împrăștiind amestecul, după care continuați, așezând pe deasupra fiecăreia o lingură de ricotta.

Pasul 7
Presarați peste ierburile și fasolea păstăi rămase nefolosite și finalizați, tapând cu brânză parmezan, dacă doriți.